Podcast 'Schaapjes op het droge'

25 april 2020

De podcast ‘Schaapjes op het droge’ gaat over drie herders die vandaag actief zijn in de Zwinstreek. De herders vertellen over hun beroep, hun taak als natuurbeheerder en de band met hun dieren. Grijp je hoofdtelefoon en luister naar de verhalen van Koen, Leen en Carola.

Wist je dat herders in de Zwinstreek al meer dan 1000 jaar hun schaapjes op het droge houden? CAG nam in 2019 het initiatief om de herders van vroeger en nu in de regio onder de aandacht te brengen. Door de uitbraak van het Coronavirus wordt de geplande tentoonstelling ‘Herders in de Zwinstreek’ uitgesteld naar april 2021.

In kader van deze expo ging CAG praten met drie herders die vandaag actief zijn in de Zwinstreek: Koen Pille, Carola van den Handel en Leen Ricour. De interviews werden door podcastmaker Niels De Keukelaere van Wajoo herwerkt tot de podcast ‘Schaapjes op het droge’. In drie afleveringen van telkens 20 minuten vertellen de herders over hun beroep, hun taak als natuurbeheerder en de band met hun dieren. Bioloog Arnout Zwaenepoel geeft extra duiding.

Een podcast is een geluidsbestand dat je waar en wanneer je maar wil, kan beluisteren via je smartphone, tablet of computer. 'Schaapjes op het droge' kan je beluisteren via SoundcloudSpotify, Google Podcasts of Apple Podcasts. 

Kavane

Wist je dat herders in de Zwinstreek vroeger overnachtten in een kavane? Collectie Bulskampveld bewaart als enige in Vlaanderen zo'n houten herdershut.

Terug naar boven