Herders in je huiskamer

25 april 2020

Door de uitbraak van het Coronavirus wordt de geplande dubbeltentoonstelling ‘Herders in de Zwinstreek’ die op Erfgoeddag (25 april 2020) zou openen in Sincfala en Zwin Natuur Park uitgesteld naar 2 april tot en met 24 mei 2021. Kan je niet wachten om kennis te maken met de herders van vandaag? Er is ook goed nieuws! CAG brengt de herders tot in je huiskamer via de podcast 'Schaapjes op het droge'.

In kader van de geplande expo ging CAG praten met drie herders die vandaag actief zijn in de Zwinstreek: Koen Pille, Carola van den Handel en Leen Ricour. De interviews werden door podcastmaker Niels De Keukelaere herwerkt tot een podcastreeks van drie afleveringen. Waarom zijn herders zo belangrijk in de Zwinstreek? Hoe word je herder? Wat betekenen herders vandaag voor het natuurbeheer? Het komt allemaal aan bod in de eerste twee afleveringen. Bioloog Arnout Zwaenepoel geeft waar nodig extra duiding. In de derde en laatste aflevering spreken de herders vol passie over hun schapen en honden. De afleveringen duren elk twintig minuten. Je kan ze waar en wanneer je maar wil beluisteren met je smartphone, tablet of computer via onze website, Soundcloud, Spotify, Google Podcasts of Apple Podcasts.

Eén van de herders in de podcast is Koen Pille die met zijn kudde langs de Damme Vaart loopt © Centrum Agrarische Geschiedenis

Terug naar boven