De Botermolen in Keerbergen

In het Heemkunde museum de Botermolen in Keerbergen is een unieke expo te bezoeken die letterlijk in het wagenmakerserfgoed duikt.We nodigen iedereen van harte uit om de opening van deze expo mee te beleven op Erfgoeddag (zondag 24 april). De poorten gaan open om 14u, met de officiële opening om 14u30 en vanaf 15u zijn er doorlopend rondleidingen waarin we je alles vertellen over de wagenmakerij.

Expo

De tentoonstelling staat opgesteld in een voormalige verhuiswagen. De vrijwilligers van de Botermolen restaureerden deze wagen volledig, waardoor we de expo in deze unieke setting kunnen presenteren. Je wandelt door de verhuiswagen en ontdekt de geschiedenis van de wagenmakerij. Daarnaast staan we stil bij datgene wat de wagenmaker onderscheidde van de andere houtbewerkers, namelijk de kunst om een houten wiel te maken. 

De Botermolen beschikt ook over een grote en diverse collectie van wagens en karren, die allemaal te bezichtigen zijn. 

Het atelier van wagenmaker Jan Verwest was  gelegen aan de Mechelsebaan in Keerbergen. Hij baatte ook de herberg In De Jager uit. Privécollectie.

Opening

We nodigen iedereen van harte uit om de opening van deze expo mee te beleven op Erfgoeddag zondag 24 april. Geniet van een hapje en een drankje of maak een rondrit met paard en Leuvense en Mechelse wagen.

Programma

  • 14.00u        Opening site voor het publiek
  • 14.30u        Officiële inhuldiging
  • 15.00u        Elk half uur rondleiding 'De Wagenmakerij: de praktijk als de beste leerschool'
  • 17.30u        Einde
  • Doorlopend rit met paard en wagen door Keerbergen (20 minuten)

Rit door Keerbergen met paard en kar. © Heemkundig museum de Botermolen. 

Locatie

Adres: Haachtsebaan 85a, 3140 Keerbergen

De expo is permanent te bezichten vanaf 24 april tijdens de openingsuren van het museum. Meer info: www.debotermolen.be

Terug naar boven