Collectiemobiliteit

Collectiemobiliteit is een centraal element in de ontsluiting van de Collectie Bulskampveld. CAG stimuleert een open bruikleenverkeer.

Enkele stukken van de landbouwcollectie Leiedal vonden een nieuw onderkomen bij de Collectie Bulskampveld, 2015.

Bruiklenen

Niet alleen andere collecties en musea maar ook niet-erfgoed gerelateerde partners zoals bezoekerscentra, academies en scholen kunnen een object uit de Collectie Bulskampveld in bruikleen nemen. Elke bruikleenaanvraag wordt kritisch bekeken naar praktische en financiële haalbaarheid. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de collectiebeheerder.

Schenkingen

De Collectie Bulskampveld is een afgesloten collectie. Het is de expliciete keuze van de Vlaamse overheid om het verzamelbeleid van de Collectie Bulskampveld stop te zetten gezien de beperkte uitbreidingsmogelijkheid in het depot. Het is niet de bedoeling om nieuwe stukken aan te kopen of te verwerven via schenking. In Vlaanderen en Brussel zijn er talrijke publiek toegankelijke musea en verzamelingen rond agrarisch erfgoed. Geïnteresseerde schenkers kunnen altijd één van deze erfgoedinstellingen contacteren. Een volledig overzicht met contactgegevens is terug te vinden via de website van CAG.

Collectie-inventaris

Op zoek naar een bepaald object uit de collectie? Bekijk de collectie online via Erfgoedinzicht.be

Vragen?

Heb je vragen in verband met een bruikleen of schenking? Neem contact op met collectiebeheerder Brecht Demasure.

Collectiebeheerder

Brecht Demasure

Terug naar boven